Top 10 Gastronomia Enoturisme
Les Cireres de Ceret
La població de Ceret és coneguda per ser la capital nord-catalana de la cirera i del Vallespir. A finals del mes de maig o principis de juny (depenent de l’any), se celebra sempre en aquesta localitat la Festa de la Cirera, on trobem un gran mercat de productes naturals i artesanals, i on es poden comprar i tastar les diferents varietats de cireres de la zona.

L’esdeveniment és una de les jornades gastronòmiques més destacades de la Catalunya Nord: diversos restaurants i pastisseries de la zona elaboren menús i postres especials per aquestes dates, fets amb l’ingredient estrella de la població, les cireres. Podeu trobar més informació sobre les jornades a www.ot-ceret.fr.

Aquest mateix any, se celebrarà l’edició número 20 de la Festa de la Cirera. És llavors quan Ceret es tenyeix de vermell, els aparadors de les botigues es guarneixen amb motius cirerencs, i l’aroma dolç de les cireres ens acompanyarà durant tot el dia si escollim fer la ruta Pirinexus durant aquests dies.

Si us decidiu a visitar la Festa de la Cirera, també podreu veure diferents actuacions castelleres, cantades d’havaneres, sardanes i fins i tot el curiós i tradicional concurs d’escopir pinyols de cirera, on la persona que aconsegueix llençar el pinyol a més distància, guanya! Trobareu més informació per organitzar la vostra visita a aquesta divertida i deliciosa festa a www.festes.org.
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits