Top 10 Gastronomia Enoturisme
Zona volcànica de la Garrotxa- Olot, ciutat de volcans
OLOT
Capital de la Garrotxa. La seva història transcorre estretament lligada al seu medi físic, als moviments sísmics i a les condicions d’una terra volcànica que ha esta escenari de les guerres remences del segle XV i font d’inspiració per als artistes paisatgistes de l’Escola d’Olot. L’arquitectura modernista i els passejos arbrats són els elements de la ciutat que més captiven per la seva bellesa, tot i que també hi trobem altres estils arquitectònics en construccions com el Claustre del Carme (segle XVII) o l’església de Sant Esteve (segle XVIII).

EL VULCANISME
La ciutat se situa dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que acull el paisatge volcànic més important de tota la península ibèrica. Aquest vulcanisme està lligat al sistema de fracturació del neògeno-quaternari que afecta a tota la zona de la nostra ruta. Geològicament parlant és un mecanisme molt recent i que per tant ha condicionat l’actual distribució orogràfica i paisatgística. Per exemple, les depressions de l’Empordà i la Selva, que hem travessat a la nostra ruta, són creades per aquest sistema de falles. La falla d’Amer, la més recent del sistema, i que a banda de donar lloc a la majoria de volcans de la regió, ha causat moviments sísmics amb efectes a escala humana com els terratrèmols del 1427 i 1428, que han deixat empremta sobre el patrimoni històric a Amer, Olot, Sant Joan de les Abadesses o les poblacions de la Vall del Tec. De fet, aquesta última vall, que creuarem amb la nostra ruta, deu la seva orientació i morfologia actual a una falla d’aquest sistema.

EL CASAL DELS VOLCANS (carretera Santa Coloma, 47 )
Ubicat a la Torre Castany, edifici modernista dins el Parc Nou, acull el Centre d’Informació del Parc Natural i el Museu dels Volcans, on s’hi presenta de forma clara i didàctica la situació sísmica i volcànica de la Garrotxa. No us perdeu el simulador de terratrèmols!

EL CROSCAT I LA FAGEDA D’EN JORDÀ
La ruta dels secrets de les vies verdes, Fagedes entre volcans, ens permet recórrer els elements de més interès del parc. La Fageda d’en Jordà puigés un bosc de faigs excepcional perquè creix en un terreny planer i s’assenta damunt d’una colada de lava i del volcà Croscat, d’on prové la colada de la fageda i on gràcies a un tall a les seves graderes podrem observar la seva estructura interna. A Can Passavent, el centre d’interpretació situat al mateix indret, hi trobarem informació més detallada.
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits