Top 10 Gastronomia Enoturisme
Girona, una trama urbana mil·lenària- Girona
LA CATEDRAL
Construïda sobre successives edificacions religioses, la catedral de Girona va ser aixecada entre els segles XIV i XVII. La principal característica d’aquest temple de dimensions espectaculars és la immensitat de la seva única nau, d’arquitectura gòtica. Encara que l’església fou inicialment concebut com a temple de tres naus, l’any 1417 es va prendre l’arriscada decisió de continuar-la amb una sola nau, enfrontant-se a l’atreviment constructiu que representava per a l’època. El resultat va ser una sola nau que, amb els seus gairebé 23 metres d’amplada, és la nau gòtica més ampla del món.

ESGLÉSIA DE SANT FELIU
Aquest edifici gòtic amb elements romànics és l’església més antiga de Girona (segle IV). Al costat de l’altar major hi ha vuit sarcòfags romans encastats a la paret.

PASSEIG ARQUEOLÒGIC
El casc antic de Girona està rodejat per grans zones emmurallades que es poden recórrer pel Passeig Arqueològic. La passejada pel camí de ronda de les velles muralles carolíngies (segle IX) i baixmedievals (segles XIV-XV) que tanquen el centre històric per l’est ens obre un mirador privilegiat de la ciutat.

BANYS ÀRABS
Aquest edifici d’estil romànic es va construir el 1194 tot imitant l’estructura dels banys musulmans, aleshores de moda. Al seu interior es troben diferents sales termals.

MONESTIR DE SANT PERE DE GALLIGANTS
Seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya, el monestir benedictí de Sant Pere de Galligants (segle XII) és un dels monuments més notables de l’art romànic català. Destaca pel campanar, la rosassa de la nau i el claustre
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits