Web
Hermeline Malherbe
PRESIDENTA DEL CONSEIL GÉNÉRAL DES PYRÉNÉES-ORIENTALES
Pirinexus és una via verda que no només uneix la Catalunya Nord amb la Catalunya Sud. Per damunt de tot és la culminació d’una voluntat comuna del Conseil Général des Pyrénées-Orientales, el Consorci Vies Verdes de Girona i Pays Pyrénées Méditerranée d’enllaçar i revalorar els nostres territoris mitjançant el desenvolupament de llurs potencials turístics, econòmics i culturals a través d’un producte cicloturístic que estigui a l’abast de tothom, el qual significa una autèntica victòria per als nostres territoris. 350 quilòmetres d’itineraris senyalitzats i segurs que ens permetran recórrer en bicicleta la Costa Vermella, resseguir la via del surrealisme de Dalí, descobrir les festes tradicionals i les especialitats culinàries, i fins i tot sortir disposats a conquerir la terra dels volcans d’Olot... Avui estic orgullosa de poder-vos presentar aquesta guia i el projecte en general, els quals afegeixen valor als nostres territoris i al nostre patrimoni dins d’una lògica de desenvolupament a llarg termini. Us convidem a agafar la bicicleta i, al llarg de l’any i al vostre ritme, a anar fent aquest recorregut entre el mar i la muntanya, el qual us ajudarà a descobrir o redescobrir la bellesa del nostre país català! A pedalar! Us desitjo a tots i a totes un molt bon passeig!
Web
Miquel Calm i Puig
PRESIDENT DEL CONSORCI DE LES VIES VERDES DE GIRONA
El Consorci de les Vies Verdes de Girona, institució que ha liderat el Projecte Enllaç, vetlla pel manteniment, promoció i ampliació de les vies verdes de Girona. Per a la Diputació de Girona, promotora del Consorci, aquest és un exemple de desenvolupament rural sostenible necessari per fer del nostre territori un pol d’atracció del turisme de qualitat.
Durant 3 anys hem treballat colze a colze amb els germans francesos per crear la primera gran ruta cicloturística catalana que enllaça la Catalunya Nord amb les comarques gironines. Un gran cercle de més de 350 kilòmetres que connecta els Pirineus amb la Costa Brava i permet, en bicicleta o a peu, visitar el nostre petit paradís.
Aquesta guia pretén ser una proposta per gaudir del nostre territori, però les variants que es poden fer en base a aquesta ruta són infinites. Us proposem que visiteu Pirinexus en diferents moments de l’any, on us oferirem cultura, història, natura, aventura i esport, festivals musicals i teatre, el millor golf de la Mediterrània, bellesa i salut, enoturisme, gastronomia, i moltes coses més.

(NOTA: Actualment, des del 12/08/2015, el president del Consorci de les Vies Verdes és Albert Gómez Casas, diputat a la Diputació de Girona i 1r tinent d´alcalde a l´ajuntament de Palafrugell.)


Web
Francis Manent
PRESIDENT DEL PAYS PYRÉNÉES-MÉDITERANÉE
El Conseil de développement du Pays Pyrénées-Méditerranée
(Consell de Desenvolupament del País Pirineus-Mediterrani), l’objectiu del qual és concretar un projecte de territori sostenible, ha pres ràpidament consciència de la importància de desenvolupar les xarxes de vies ciclistes i vies verdes, amb les quals s’ha endegat una important dinàmica territorial. Aquest projecte vertebrador, és a dir, estructurant pel territori i vector d’un desenvolupament econòmic de llarg recorregut, mai no hagués pogut existir sense els nostres socis, el Consorci de les Vies Verdes de Girona i el Conseil Général des Pyrénées-Orientales. En efecte, és precisament aquest treball comú, amb un mateix objectiu, el que ens impulsa a sobrepassar les barreres físiques i institucionals de les fronteres. D’aquesta manera, el lligam creat de nou ens permet donar-vos avui la benvinguda a aquest bucle Pirinexus.
Benvinguts al Pays Pyrénées-Méditerranée, un territori entre mar i muntanya, amb paisatges contrastats i notables, un patrimoni ric i amb uns habitants orgullosos d’acollir-vos a la seva terra. Bon viatge!
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits