Top 10 Gastronomia Enoturisme
La D.O. de l’Empordà i les rutes d’enoturisme
La gamma de vins a l’Empordà és molt àmplia. Els vins negres tenen cos, estan ben constituïts i són harmònics. Aquests vins de reserva i criança ens delecten amb notes aromàtiques molt característiques, ens ofereixen petits tocs d´espècies però mantenint sempre els aromes del raïm i la vinya.

També s’elaboren en aquesta zona vins blancs, sovint amb varietats autòctones, frescos i saborosos, així com d'altres monovarietals amb una notable qualitat. I els rosats de l’Empordà es caracteritzen per un color cirera ben definit, amb una gran personalitat i aromes delicats, frescos i de graduació alcohòlica moderada.

Un dels vins més destacats de la zona és la Garnatxa, un vi dolç i tradicional, elaborat segons la tècnica centenària del vi de palla que deixa el raïm assecar sobre la palla abans de ser premsat. És un vi ideal per acompanyar les postres juntament amb l´altre vi dolç propi de l’Empordà: el Moscatell. Els vins ecològics, les misteles, els vins de raïm sobremadurat i els vins escumosos completen l'oferta vitivinícola de l'Empordà.

L’Alt Empordà també forma part del territori del cava. En aquesta regió s’elabora el vi escumós que es caracteritza per la seva fermentació dins la mateixa ampolla que destapa el consumidor final. La manera de fer tradicional emprada en aquesta zona, permet obtenir de forma natural les bombolles del cava.

Si voleu descobrir de primera mà aquests vins i caves, us recomanem fer una escapada per les rutes més importants d’enoturisme que envolten Pirinexus. Si feu una ullada a les webs oficials de www.rutesdelviemporda.com i www.DOemporda.cat, trobareu ofertes molt interessants de packs d’enoturisme, visites guiades als cellers, hotels pròxims a la ruta, activitats i fires de la zona i fins i tot una botiga online per poder comprar els vins amb Denominació d’Origen de l’Empordà.

Dates assenyalades:
- Durant l’agost-setembre podem visitar a Figueres la Mostra del Vi de l’Alt Empordà.
- Les dues primeres setmanes d’agost podeu gaudir de la Festa del Vi Nou de Calonge.
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits