Fins que la via verda no estigui adequada, abans d’arribar a Sant Joan de Pladecorts hem de tornar a creuar la via del tren i circular per la carretera D-115, o sinó ens trobarem que el camí se separa de la via i queda tallat poc després. Circularem uns 750 metres per la carretera i tot seguit ens endinsarem a la dreta pels carrers de Sant Joan de Pladecorts. Tram asfaltat compartit amb vehicles, però amb poc trànsit. A la Sortida de Sant Joan i després de creuar un curs d’aigua, cal deixar l’asfalt i prendre un estret caminet (0,5 metres) travessant una estructura metàl·lica que impedeix el pas d’animals. Per superar aquesta estructura, i una altra que trobarem més endavant, caldrà que posem la bicicleta en posició vertical. A partir d’aquí només ens cal seguir l’estret camí que després es torna més ample i que té un paviment de grava força compactada. Després de passar tres ponts de vies motoritzades per sota, girarem a l’esquerra per accedir a el Voló. En aquest punt tancarem el cercle i entroncarem amb la ruta que iniciàrem.
 

ELS LLACS DE SANT JOAN DE PLADECORTS
Passats els carrers de Sant Joan, no gaire lluny del seu centre més antic, al voltant d’un castell, el tram està dominat per l’envergadura dels dos estanys artificials que trobarem situats a l’esquerra del Tec. És un espai turístic que acull nombroses activitats lúdiques i on trobareu recorreguts amb panells d’informació sobre la fauna i la flora de l’espai.
 

EL VOLÓ
El circuit històric d’El Voló recorre el nucli antic del poble, al voltant de l’església, i es dirigeix cap a la Torre Quadrangular, vestigi d’antigues fortificacions, així com cap a l’imponent Campana de l’Assumpció de 832 kg de pes i l’estàtua del Petit Tambor, construïda en homenatge al primer nen de les tropes mort en combat. El fris del portal de l’església és una obra remarcable del Mestre de Cabestany, un escultor anònim del segle XII, autor també d’obres de gran qualitat encara visibles avui a Girona, Navarra o la Toscana. A l’Espace des Arts podreu veure exposicions de pintura, escultura o fotografia. Si disposeu de prou temps, podreu fer l’històric camí de la batalla d’El Voló (1793-1794), la qual enfrontà les tropes de Napoleó a les del Regne d’Espanya, o gaudir de les cures termals que s’ofereixen a les Thermes.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits