Aquest és el tram amb més recorregut sobre l’antiga via de tren. El ferm és de grava, de vegades no gaire compactada, però sense grans complicacions per pedalar. En alguna ocasió la plataforma ferroviària queda tallada i cal deixar-la tot baixant per terraplens amb una curt però fort descens. Passareu per vestigis ferroviaris excel·lents, túnels i ponts de ferro molt espectaculars, sobretot el darrer que està situat al Pont de Reiners. Després d’aquest pont hem de seguir 500 metres per carretera i novament per l’antiga plataforma del tren un 400 metres més. A partir d’aquí la plataforma es perd i quan la tornem a trobar a l’entrada de Ceret encara hi trobarem les vies fèrries i per tant no podrem tornar-la a utilitzar fins que no s’hagin fet les obres d’adequació. A partir d’aquí la ruta segueix per carretera, a la dreta de la via fins a creuar el Tec. Ho podem fer pel pont del Diable, que és per vianants i que és el pont medieval (segle XIV) més gran que mai no s’ha fet d’un sol arc. La llegenda diu que la pedra que li falta hauria estat robada pel diable. Després travessarem la carretera i, per la Rue de l’ermitage, anirem a cercar la via per creuar-la per un estret pas formigonat i seguir a l’esquerra pel camí asfaltat de Santa Margarida.
 

CERET
Capital de la cirera i del Vallespir. La ciutat ha estat lligada a molts pintors i escultors com Pablo Picasso, Manolo Hugué, Juan Gris o Georges Braque entre molts altres, els quals han donat fama mundial a la ciutat, que al seu torn s’ha guanyat la reputació de la meca del cubisme. Trobareu un recorregut per la ciutat i 18 plafons que us il·lustraran sobre la relació dels pintors, les seves obres i un lloc concret de la ciutat. Com no podia ser d’una altra manera, cal arrodonir aquest passeig de les arts plàstiques amb una visita al Museu d’Art Modern de Ceret. 
 

Evidentment que el recorregut per la ciutat queda millorat per l’ampli patrimoni arquitectònic d’una ciutat plena d’història: les portes de França i d’Espanya (vestigis de les muralles de la ciutat), la font dels 9 Raigs, la casa del Patrimoni Françoise Claustre, el convent dels Caputxins, l’hospital i l’església de Sant Pere.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits