LES GORGES DE LA FOU
Un cop ens anem acostant al final d’aquest tram, uns 2,5 km abans d’arribar a Arles, trobarem una desviació a la nostra esquerra que ens porta a les Gorges de la Fou, les més estretes del món. Aquestes se situen a tan sols 500 metres de la nostra ruta. Són 1.500 metres de recorregut còmode per un estret canó de parets de més de 200 metres d’alçada i que podem tocar, ambdós costats al mateix temps.
 

ARLES
L’arribada a Arles ens espera plena d’història. Desenvolupada al voltant de l’Abadia de Santa Maria, la vila ha viscut una certa activitat industrial al voltant de la fàbrica de filatures catalanes, el molí i l’artesania de dolços. Ens podem adreçar directament a la oficina de turisme situada a l’entrada de l’Abadia Benedictina de Santa Maria, una de les més antigues de Catalunya (778-780). Cal destacar-ne, entre d’altres, el claustre, que combina la pedra de Girona i el marbre de Ceret, la Creu del Gra, obra mestra de l’art de la Farga Catalana, la Sala Capitular i l’església.
 

Poc més enllà de l’abadia i a peu de la nostra ruta trobarem El molí de les Arts i l’artesanat, on hi ha l’antic museu dels teixits catalans. Si voleu tradició, abans de marxar passeu per una pastisseria a comprar una Rousquilla, un dolç típic del Vallespir, especialment d’Arles.Cal destacar també l’edifici anomenat Les Indis per la seva arquitectura Art noveau, actualment seu de l’Ajuntament. 
 

LES MINES DE FERRO I EL TREN
Arles també ha tingut una vinculació amb la mineria. Prop d’aquí, a Cortsaví, hi ha les mines de ferro de ‘Vetera’. Per això, no és casual que ja al 1898 el tren arribes a Arles, i que a partir d’aquí el nostre viatge s’hi vinculi, atès que la seva plataforma servirà per adequar una via verda, en alguns trams de la qual ja hi circularem ara.
 

ELS CIRCUITS BTT DE L’ALT VALLESPIR
Si aneu amb una BTT per tota l’àrea entre Prats i Arles de Tec podeu deixar les alforges a l’allotjament i seguir algun dels molts circuits BTT de l’Alt Vallespir.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits