Entrem al Vallespir. La baixada per la carretera D-115 és molt llarga i pronunciada. Abrigueu-vos i tingueu cura dels frens, especialment si és un dia de pluja i els frens són de pastilla. Recordeu que encara que hi hagi poc trànsit és un tram compartit amb vehicles.
 

Sou a l’eix de la serralada pirinenca. Aquest espai té unes característiques naturals singulars, tant pel que fa a la geologia com per la flora i la fauna que hi habiten. És per això que gran part n’és una reserva natural. A les oficines de la Reserva Natural de Prats (rue du Fauburg, 26) hi trobareu informació sobre itineraris a peu, i també en bicicleta, per endinsar-vos a la reserva i descobrir-hi el seu estat més pur. A la vila també hi ha oferta d’activitats d’aventura com el barranquisme; o, si ho preferiu, podreu relaxar-vos i aprofitar les propietats curatives de les aigües termals de la Presta, conegudes ja des del segle XIV.
 

PRATS DE MOLLÓ
Ciutat medieval fortificada, citada per per primer cop el 878, conserva nombrosos elements històrics separats en dos nuclis veïns, la vila baixa i la vila d’amunt. A la vila baixa destaquen el Portal de França, la Plaça Josep de la Trinxeria, la Creu dels Improperis, l’església i la capella de les santes Justa i Rufina, el camí de ronda per les muralles o el pont de la Guillema. A la vila d’amunt, les places del Rei i de la Vila d’Amunt i els portals del Verger, del Rector i d’Espanya. A fora de la ciutat fortificada trobarem la Plaça del Firal, just davant de la porta de França, on hi ha l’oficina de turisme.
 

FORT DE LA GUÀRDIA
A conseqüència del Tractat dels Pirineus l’any 1659, que implicà l’annexió a França d’aquest territori, Prats de Molló esdevé una plaça forta fronterera. Aleshores s’inicia la construcció del Fort de la Guàrdia, amb capacitat per a un centenar de soldats, destinat a protegir la nova frontera i vigilar l’entrada a l’Alt Vallespir. Gaudeix d’un bon estat de conservació i té un recorregut de visita comentat.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits