Tram molt semblant a l’anterior, camins agrícoles formigonats, amb seccions curtes de pendents elevades, però on hi predominen els tram horitzontals.
 

SANT PAU DE SEGÚRIES
A partir de Sant Pau, i cap al nord, la vall pren el nom de Vall de Camprodon i és una unitat clarament diferenciada, amb vincles amb Olot i històricament amb el comtat de Besalú i el bisbat de Girona. Mostra d’això són les restes molt ben conservades de la Via Romana del Capçacosta que unia Sant Pau amb la Vall de Bianya i que actualment podem seguir. Aquest vincle també ha quedat plasmat a la literatura catalana a la llegenda del Mariner de Sant Pau de Jacint Verdaguer. L’element arquitectònic més destacable és l’església de Sant Pau de Segúries, d’origen romànic i citada ja l’any 920.
 

CAMPRODON
Vila nascuda al voltant del monestir de Sant Pere i molt vinculada al turisme des de principis del segle XIX amb l’arribada dels primers excursionistes i membres de la burgesia barcelonina que van edificar aquí les seves mansions d’estiueig, d’estil modernista, en els dos grans passeigs, el de la Font Nova i el Passeig Maristany. En una d’elles hi residí el president de la Segona República espanyola, Juan Negrín. Això també explica la seva forta activitat comercial i de productes artesans com els embotits i les galetes.
 

EL MONESTIR DE SANT PERE
Construït a mitjan segle X, la seva ornamentació de mènsules i cornises, i la distribució quadrangular dels absis, fan possible considerar l’església una construcció més pròpia de l’orde del Cister que de l’orde benedictí.
 

EL PONT NOU
La seva construcció es remunta al segle XII i es troba al centre urbà, essent així de pas obligat per travessar el Ter de camí a la Cerdanya.
 

MUSEU ISAAC ALBÉNIZ (carrer Sant Roc, 22)
Museu dedicat al compositor català nascut a la vila l’any 1860. Cada any se celebra un festival de música que porta el seu nom

 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits