Aquest tram discorre per camins agrícoles principalment formigonats, amb algunes seccions curtes de fortes pendents. Contrasten els relleus que limiten la vall, amb el seu fons pla. Les terrasses fluvials del riu Ter, a diferents alçades, tal com pertoca a un riu amb llarga història, acullen planes fèrtils amb excel·lents pastures aprofitades per cavalls i vaques. Els últims 2,3 km discorren per la carretera C-26 que disposa d’un voral que ens protegirà del trànsit, aquí notable.
 

SANT JOAN DE LES ABADESSES
La vila està fortament marcada pel monestir i per l’estructura medieval de la Plaça Major i els carrers estrets que l’envolten, tot encerclat per una sòlida muralla de la que en queden restes a l’extrem oest de la vila.
 

EL MONESTIR
Fou fundat l’any 887 per Guifré el Pilós perquè acollís la seva filla Emma i la comunitat de religioses que va donar nom al municipi. A banda de l’arquitectura, la seva importància radica en les peces escultòriques que reuneix. Algunes de les més importants són el Davallament, set figures de fusta policromada, de format gairebé natural, que daten del segle XII. El museu del monestir és un fidel retrat de la intensa vida social i cultural desenvolupada al llarg de la seva existència. Des d’aquí podrem visitar el claustre, l’església i el Palau de l’Abadia que acull l’oficina d’informació i turisme.
 

L’ESGLÉSIA DE SANT POL I PONT VELL
Travessarem al marge dret del riu pel Pont Vell, construït entre el 1128 i 1138 i enderrocat pel terratrèmol del 1428 i posteriorment a la guerra civil, tot i que s’ha reparat en diverses ocasions fins a la forma arquitectònica actual. Abans, però, passarem per davant de la peculiar església de Sant Pol (1142), derruïda el 1690 per l’atac bèl·lic del Duc de Noailles i conservada així des d’aleshores.

 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits