Continuem per via verda fins el Pasteral per on travessem el riu Ter. Cal anar amb compte amb la cruïlla de la carretera abans d’arribar a Anglès. Tot just hem entrat a la comarca de la Selva. Passat el Ter, el traçat ferroviari es va aprofitar per fer la carretera i la via verda discorre per una alternativa amb pendents molt pronunciades. Una altra alternativa perfectament senyalitzada passa pel voral de la carretera i va fins al cementiri d’Amer abans de tornar a la via verda.
 

EL TER, UN RIU QUE S’AMAGA
Passada la Cellera de Ter, veurem com la plana es va tancant fins a quedar envoltada de muntanyes que no ens deixen endevinar per on pot continuar el Ter. En arribar al Pasteral descobrim que el riu surt darrera una muntanya escarpada, encaixonat entre relleus abruptes; és el pas del Ter alt, que dóna nom al nucli de població que acabem de passar. 
 

LES VILES MEDIEVALS: ANGLÈS
La part de la vila situada dalt del turó conserva vestigis clars de la vila medieval emmurallada, tot al voltant de la plaça de la vila, antiga plaça d’armes del castell. D’aquest barri vell cal destacar-ne les Cases Modernistes, obra de Rafael Masó, de qui hem pogut visitar la casa museu a Girona.
 

EL PONT SEC DE SANT JULIÀ DE RAMIS
Aquest pont romànic, ubicat al pas d’una antiga via romana, resta actualment entre mig de camps de conreu, molt probablement degut als desplaçaments del riu. Hi podem accedir sortint d’Anglès a la dreta i seguint la carretera cap a Sant Julià.
 

AMER
Nucli creat al segle X, al voltant d’un monestir benedictí (949) i de l’antic camí ral de Girona a Olot. Del Monestir en queda l’església i les dependències abacials que acullen el museu etnològic, amb més de 2.500 peces que mostren l’evolució tecnològica de les eines i les feines del camp. La resta, especialment el claustre, fou destruït pels terratrèmols del 1427.
 

Un dels elements més destacables de la vila és la plaça Porxada. Una de les places porxades més grans i elegants de Catalunya que té la particularitat d’estar feta amb llambordes de diferents municipis de Catalunya.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits