El rebliment de la depressió ha donat nombroses terreres d’argila treballada amb mestratge per l’elaboració de ceràmiques diverses des de fa més de 700 anys. La vila de Quart n’és el nucli principal i, a peu de via verda, hi podrem trobar el museu de la terrissa. 
 

EL MUSEU DE LA TERRISSA
Situat a l’antiga bòbila de Santa Margarida o de Can Ginesta, rajoleria de Quart, el visitant pot conèixer els espais del rajoler, el perquè de la ceràmica, el seu procés d’elaboració i quines són les peces tradicionals, especialment les peces de terrissa negra.
 

GERUNDA, LA CIUTAT IMMORTAL
Arribem a la capital, Girona, la ciutat més important de tota la ruta, per un dels quatre rius que la banyen, l’Onyar. 
 

L’skyline de la ciutat està dominat per la Catedral i l’església de Sant Feliu, i el sobrenom d’immortal el rebé gràcies a la seva resistència a las tropes napoleòniques durant l’anomenada Guerra del Francès del 1809.
 

La seva història és, però, molt més complexa i es llegeix en les seves pedres, en els seus monuments i jardins, en el seu urbanisme i també en el folklore, des de la Gerunda romana fins a la Girona del segle XXI. El barri vell és el nucli primitiu en el qual s’hi conserva un dels calls jueus més importants de Catalunya, la Catedral, una de les obres gòtiques més sorprenents d’Europa, i la ciutat medieval, on els noms dels carrers recorden la situació dels antics oficis i gremis de la ciutat. 
 

A part, Girona s’envolta d’un entorn natural a tocar de la vida urbana. La Vall de Sant Daniel, la Devesa plena de plàtans, i la riba del Ter són alguns dels paratges que el ciutadà o el visitant pot trobar per escapar-se de la ciutat, passejar-hi i gaudir de la natura.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits