La zona planera que travessarem des de Llagostera fins a Girona és la depressió tectònica de la Selva. Un territori enfonsat a favor de falles normals, responsables de l’existència d’aigües calentes en diferents punts de la zona (Caldes de Malavella). Aquesta depressió s’omplí de sediments provinents dels relleus limítrofes que donaren així una morfologia plana al centre de la depressió. Abans d’arribar a Cassà de la Selva trobareu un plafó interpretatiu que us ajudarà a identificar els relleus visibles.
 

Aquesta plana fèrtil constitueix un excel·lent paisatge en mosaic, combinant retalls de boscos d’alzines i pins, amb camps de conreu de cereals, blat de moro i amb arbres fruiters, especialment entre Cassà i Llambilles.
 

Així que sortim de Llagostera, si girem la vista enrere veurem la silueta de l’església de Sant Feliu. El mateix ens passarà al arribar a Cassà on l’església de Sant Martí domina la visió de la vila.
 

CASSÀ DE LA SELVA
És també una de les viles que ha viscut molts anys de la industria surotapera aprofitant l’abundància i la qualitat del suro de les Gavarres. Si ens endinsem a la vila podrem veure-hi construccions modernistes destacables associades a l’època esplendorosa d’aquesta indústria. 
 

PARC ART
El Parc Art exposa a l’aire lliure 150 escultures contemporànies d’artistes de renom nacional i internacional que es troben sembrades, aquí i allà, dins un jardí de més d’una hectàrea. A més, com un fet excepcional, els escultors han pogut escollir la ubicació i instal·lació de la seva obra que, d’aquesta manera, estableix un diàleg molt suggerent amb el seu entorn.
 

VOLS EN GLOBUS
L’orografia variada de les comarques gironines, amb la Costa Brava, els diferents relleus dels Pirineus, Montgrí, Gavarres, Rocacorba i altres singularitats com les morfologies volcàniques a la Garrotxa o l’estany de Banyoles, fan que els vols en globus tinguin un atractiu especial en aquest territori. Al portal www.gironaglobus.com trobareu una àmplia oferta amb diferents punts de sortida, un d’ells se situa a peu del recorregut a Cassà de la Selva.
 

LLAMBILLES I L’ERMITA DE SANT CRISTÒFOL
La ruta dels secrets de les vies verdes que va a l’ermita de Sant Cristòfol i que podeu seguir des de Cassà o des de Llambilles us endinsarà pels paisatges de suro de les Gavarres.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits