Iniciarem aquest tram des del Tinglado del Port, quilòmetre 0 de les vies verdes de Girona. Des d’aquí i fins a Olot, al llarg de 100 km, seguirem aquesta infraestructura. No té pèrdua. Només cal seguir la senyalització constant de les vies verdes. El ferm és en la seva majoria de sauló compactat, tot i que en les travesses urbanes també s’hi intercalen tram asfaltats.
 

EL TINGLADO DEL PORT
Aquest espai acull un centre d’interpretació amb elements ferroviaris, una locomotora i dos vagons. A l’espai s’hi explica la transformació de via fèrria a via verda, l’arribada al port i quins són els beneficis de les vies verdes. També podem trobar-hi informació sobre els secrets de les vies verdes, un projecte d’interpretació del territori que ens ajudarà a conèixer i a interpretar el patrimoni històric i natural de les vies verdes i el seu entorn immediat. Aquí podrem adquirir guies editades en paper i també podrem saber més sobre l’aplicatiu per telèfons mòbils (e-rutes de Girona) amb informació audiovisual georeferenciada.
 

Al centre també ens explicaran tota l’oferta d’activitats nàutiques i marítimes (caiac, esnòrqueling, submarinisme, vela, etc.) que podem fer en aquest litoral i, des d’aquí mateix, podrem contractar o reservar aquestes activitats. Cal tenir en compte que el litoral que va des de Sant Feliu cap al sud és un dels espais marins més rics en biodiversitat de la Costa Brava. D’aquí ve la gran oferta en activitats nàutiques i sobretot subaquàtiques.
 

Esment a part cal fer al caiac, considerat per alguns dels seus practicants com el cicloturisme del litoral, atès que permet recorre sense motor i amb l’energia del propi cos, i per tant amb poques interferències amb el medi, llargues distàncies del litoral.
 

CASTELL D’ARO
El nucli antic de Castell d’Aro, situat sobre un turó a la dreta de la nostra ruta, s’originà al voltant del Castell de Benedormiens (segle XI). Tot el poble, amb els seu carrer medieval, fou declarat conjunt històric artístic el 1971. El Castell és una fortalesa militar per protegir la Vall d’Aro dels atacs militars. Prop del castell podem trobar el Museu de la Nina, amb una col·lecció fixa de més de 800 peces que van des del segle XIX fins avui i que són procedents de diferents països.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits