Des de la Fosca, ens dirigirem per la costa cap a Palamós fins a enllaçar amb un carril bici de nova construcció. Seguirem cap a l’esquerra i, al final del carril bici, haurem de seguir el vial compartit amb vehicles més proper al mar fins a arribar a la platja de Palamós. A l’extrem sud de la platja entrarem al pàrking que hi ha entre la mateixa platja i el passeig de mar. Quan puguem, pujarem al passeig per alguna de les rampes i el seguirem fins al final. Al final de la badia, on s’acaba el carril bici i abans d’una antiga torre de guaita, agafarem el carrer que puja fins a la carretera C-31. Tot i que aquesta carretera té una densitat de trànsit que a l’estiu és molt elevada, també compta amb un voral que ens protegirà del trànsit motoritzat. Recordeu que us heu de posar l’armilla fluorescent per circular per carretera.

PALAMÓS
Vila de tradició pesquera, el seu front marítim n’és ple, d’evidències: les trenyines (vaixells de pesca), les xarxes a l’extrem sud de la platja, les botigues de complements d’arts de pesca, la llotja del peix al moll comercial i el Museu de la Pesca al seu costat.

EL MUSEU DE LA PESCA I L’ESPAI DEL PEIX
Hi passarem al davant. Situat al port de Palamós, just abans d’arribar a la platja de la badia. Al Museu de la Pesca sabrem que es pesca, on i des d’on es pesca, i qui és qui al món de pesquer. Al costat trobarem l’Espai del Peix, on ens endinsarem en la gastronomia i els aspectes culinaris dels productes marins. També ens podem acollir al seguit d’activitats que s’hi organitzen, com per exemple sortir a navegar amb un antic vaixell de vela llatina.

SANT ANTONI DE CALONGE I CALONGE
La meitat sud de la badia per on discorre la ruta és municipi de Calonge-Sant Antoni. El nucli costaner és Sant Antoni, eminentment turístic. A Calonge, a la Plaça Major, hi trobarem el castell (segle VIII). Els jardins del castell i les muralles medievals estan oberts i mereixen una visita.

ELS CAMINS DE RONDA
Caminar per un d’aquests camins permet assaborir l’essència, la bellesa i l’energia de la Costa Brava. Des de Sant Antoni podem optar per anar caminant fins a Sant Feliu (de 5 a 6 hores), i us ben asseguro que descobrireu uns racons encantadors que mai no oblidareu. Només us cal seguir les senyals del GR. Per les bicicletes contacteu amb el Tinglado de Sant Feliu de Guíxols, on acaba el camí. Disposen d’espai per guardar les bicis i gestionen serveis.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits