La via verda del Tren petit que, tot i recordar el tren que portava aquest nom i que unia Palamós amb Girona, discorre per un traçat de nova construcció que ressegueix majoritàriament la riera Aubí fins a la seva desembocadura a la Platja de Castell. Té diversos ramals, un dels quals ens porta fins a Palamós. Un cop trobem l’inici de la via només ens caldrà seguir la senyalització i prendre la branca que ens porta a Castell. Un cop a Castell, ens cal travessar el pont sobre la riera Aubí i després prendre el corriol a l’esquerra. Al cap d’uns 500 metres s’obrirà al mig dels arbres una magnifica platja verge. Per continuar cap a la Fosca haurem de refer el corriol i seguir la pista que ens queda al davant del pont.

En cas que optem per la branca de la via verda que va a Palamós, aquesta enllaça directament amb un carril bici que ens porta fins a la zona portuària de Palamós. Si volem, tenim la alternativa d’arribar a Calella, un poble turístic que ha conservat en alguna de les seves platges l’ambient pescador que tenia en els seus orígens. Cal destacar-ne els camins de ronda que uneixen totes les seves cales fins al Golfet i als Jardins Botànics i Castell de Cap Roig. Des d’aquest punt fins a la platja del Castell és un espai protegit d’interès natural.

MONT-RAS
La vila de Mont-ras se situa a l’inici de la via verda, a la nostra dreta. El seu element més significatiu, i que albirarem des de molts llocs de la via, és l’església parroquial de Sant Esteve (1599). Són també característiques d’aquest territori les torres de defensa, que sovint fortificaven masies per l’afany de defensa contra els atacs dels pirates que prenien terra a la costa propera i aprofitaven per assaltar masies i nodrir-se d’aprovisionaments.

PLATJA DE CASTELL
Aquesta és la platja més gran de la Costa Brava que ha resistit els processos d’urbanització lligats al turisme. Des d’aquí podrem seguir cap el sud el camí de ronda fins a La Fosca, on descobrirem el conjunt de cases de pescadors de Cala s’Alguer. I si anem cap a l’altre costat (al nord) podrem visitar el poblat ibèric de Castell, un assentament dels indigets que data del segle VI aC, que abasta fins a l’època romana i que va tenir el seu màxim esplendor durant els segles IV i III aC.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits