A la sortida de Torrent hem de creuar la Carretera GI-652. La següent secció d’1,5 km discorre per un camí ombrívol encaixat en el terreny, sense paviment, però en prou bon estat per pedalar. Després seguirem per camins agrícoles amb paviment de grava compactada fins a l’entrada de Palafrugell. Cal creuar la carretera C-31 i continuar per sobre la vorera, on ràpidament trobarem un carril bici que seguirem fins a un carrer asfaltat amb pas restringit als vehicles motoritzats. Si volem accedir al centre de la població, a la primera rotonda girarem a l’esquerra i no deixarem aquest carrer fins arribar al Museu del Suro, que albirarem gràcies a la torre modernista de Can Mario. Des d’aquí girarem en direcció sud, travessant tota la població fins al vial de circumval·lació que limita la població pel sud i que travessarem per un semàfor exclusiu per a ciclistes i vianants.

LES GAVARRES
Arribant a Torrent, on destaca l’església (s. XIV), veurem com la plana va quedant tancada per una àrea forestal muntanyosa. És el Massís de les Gavarres, que voltejarem pels seus límits E, SE i SW i que ens acompanyarà durant un recorregut d’uns 50 km fins a Girona.

Una de les característiques principals d’aquest massís és la producció de suro que s’extreu dels boscos d’alzines sureres que l’habiten. Aquest material ha estat, durant molt de temps, motor del desenvolupament econòmic de les viles que limiten el Massís. La primera mostra, i potser una de les més ben documentades, la trobem a Palafrugell.

PALAFRUGELL
El perfil d’aquesta vila està marcat per dos elements que en sobresurten: el campanar inacabat de l’església parroquial de Sant Martí i la Torre modernista de Can Mario. Aquesta última ens servirà de referència per arribar a l’antiga fàbrica de Can Mario, on podrem visitar: el Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas, amb 220 escultures; el Museu del Suro, on hi descobrirem els secrets de l’obtenció i la manipulació d’aquesta matèria, així com la varietat de productes en què es transforma; i el Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario, dipòsit d’estil modernista on podreu accedir fins a la seva terrassa, a 35 metres d’alçada, i des d’on gaudireu d’una panoràmica privilegiada de Palafrugell i l’Empordanet.

L’EMPORDANET
Aquest terme, que defineix la terminació sud de la plana empordanesa, fou encunyat per Josep Pla (1897-1981), periodista, viatger i escriptor molt prolífic nascut a Palafrugell, on podrem visitar a la seva casa natal la fundació que porta el seu nom

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits