Fins a Torroella la ruta discorre per camins agrícoles amples i poc transitats amb un ferm de grava compactada en bon estat. Hi ha un tram asfaltat a l’arribada a Ullà, on cal anar més en compte amb el trànsit motoritzat. El pas sobre el riu Ter cal fer-lo per la vorera de la dreta; aquesta és molt ampla i està pensada per la circulació de vianants i ciclistes. A partir d’aquí seguim els camins de la mota del Ter i després del Daró. Cal anar en compte amb la pujada de la mota a la carretera, atès que el trànsit en aquest punt circula a molta velocitat. Un cop hàgim creuat la carretera tornarem a seguir pels camins agrícoles situats a l’esquerra i que són de grava compactada.

EL MONTGRÍ
El massís calcari del Montgrí, que domina tot aquest tram, és una estructura geològica singular. Essent el límit sud dels Pirineus geològics, es troba a força quilòmetres de la serralada i al mig de la plana. 

És un lloc estratègic. Mostra d’això són els vestigis paleolítics d’algunes de les seves coves (el cau del duc) o bé el Castell del Montgrí, castell inacabat que corona la muntanya central del Massís i que fou construït entre 1294 i 1302 per Jaume II com avantguarda dels seus dominis davant del comtat d’Empúries. Des de dalt de les seves torres s’albira una panoràmica impressionant de la costa empordanesa.

ULLÀ I TORROELLA DE MONTGRÍ
El primer poble que trobem al seu vessant sud és Ullà, on hi destaca l’església de Santa Maria. A la sortida del poble, després de travessar conreus de pomeres, arribarem al riu Ter que ens conduirà fins a Torroella. Just a l’arribada, abans de creuar el pont sobre el Ter i continuar la nostra ruta, tenim dues opcions més: girar a l’esquerra i introduir-nos a la bella vila de Torroella, o bé travessar la carretera i seguir les indicacions de color morat de la xarxa de cicloturisme del Baix Empordà que ens portaran a la Gola del Ter (nom que rep la desembocadura) i a L’Estartit. Per veure en detall la descripció d’aquests itineraris consulteu la pàgina següent.

GUALTA
Passats els riu Ter i remuntant el Daró arribem a Gualta, on destaquen el pont vell de cinc arcades (segles XVI i XVII), l’església de Gualta i, poc més enllà, el molí, una construcció amb restes d’una part fortificada.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits