La sortida d’aquest tram des de l’Escala discorre al llarg de 2 km per carretera, que a l’estiu pot ser molt transitada. Cal tenir especial cura sobretot en superar la rotonda de sortida de la població. En el tram posterior, el trànsit ja es redueix molt. Un cop deixem la carretera, transitarem per camins agrícoles de grava compactada, en relatiu bon estat, que en la majoria del tram discorren adjacents a un petit canal. A la sortida de Bellcaire hem de creuar una carretera amb molt trànsit, així que cal que ho fem pel semàfor de vianants.

L’ESCALA
De forta tradició marinera, l’Escala ha conservat al llarg dels segles una indústria que li ha donat fama arreu del món: la salaó d’anxoves. Passarem davant del Museu de l’Anxova i de la Sal, que a la vegada és l’oficina de turisme. El museu mostra la història de la pesca i de la salaó del peix blau, des del segle XVI fins a l’actualitat, i ens submergeix en un temps, un patrimoni i uns coneixements únics a la costa catalana. Des de l’oficina ens podran donar informació de la ruta de la tapa de l’anxova, que a la vegada ens ajudarà a descobrir la població.

Si ens endinsem a la població i arribem fins al port, amb un marcat caràcter pesquer, trobarem el MARAM: Centre d’interpretació del peix. L’indret se situa prop d’importants valors naturals i històrics, així com geològics, botànics i marins. Des d’aquí podreu optar a algunes activitats de visita i descoberta d’aquests espais.

Sortint de l’Escala la ruta segueix principalment un rec de regadiu de la plana, el rec de molí, fins a la població de Bellcaire. Al costat d’aquest rec podrem observar camps de cultius tradicionals com l’arròs. De fet, a l’oficina de l’Escala tenen informació sobre una ruta per descobrir els secrets del conreu d’aquest cultiu.

BELLCAIRE
A Bellcaire podrem visitar el Castell dels Comtes d’Empúries, edificat a finals del segle XIII i situat actualment al nucli de la població de Bellcaire d’Empordà. Documentat l’any 1289, fou construït com a defensa en motiu de les lluites i discòrdies entre el comte d’Empúries Ponç V i el rei Jaume II, que al seu torn feu construir els castells veïns de Torroella i d’Albons.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits