Continuem la ruta planera, amb algun tram exclusiu per a bicicletes que, junt amb el pont sobre el Rec Sirvent, s’han construït per a la ruta Pirinexus. Passat el rec retrobem camins agrícoles, principalment asfaltats, fins arribar a Sant Pere Pescador. A la sortida del poble hi ha un carril per a bicicletes al costat esquerre del pont que creua el riu Fluvià. Passat aquest, girarem a l’esquerra per passar per sota del mateix i seguir el riu aigües amunt.

LA PLANA ECOLÒGICA
La plana que estem travessant ha tingut al llarg del temps un paper ecològic molt important. L’aport de sediments dels rius Muga i Fluvià, en arribar a la Mediterrània, han anat tancant extensions d’aigua i donant lloc a un mosaic de llacunes, meandres i petites albuferes que a poc a poc han perdut la seva salinitat: els aiguamolls. Aquests aiguamolls han actuat com a zones humides per a una gran quantitat i varietat de fauna, i en concret per a aus migratòries, que la fan servir de refugi. Històricament, els aiguamolls s’han dessecat per obtenir terres de conreu, però la pressió turística recent amenaçà greument l’existència de les últimes llacunes, especialment amb projectes com el d’Empuriabrava, que volia créixer cap al sud. Gràcies a la pressió social s’aturaren aquests projectes i es declarà la zona com a Parc Natural. Si voleu veure els aiguamolls i les aus que el visiten de ben a la vora, podeu apropar-vos a la seu del Parc al Cortalet, on hi ha un centre de visitants.

ELS CONREUS D’ARRÒS I POMERES
Un dels conreus més comuns prop de les zones inundables ha estat l’arròs, però bé que cap a l’interior ja hi podem trobar cultius de cereals, girasols o, especialment en aquesta zona, pomeres. Aquestes últimes dominen el paisatge abans d’arribar a Sant Pere i també s’extenen a l’altre costat del riu Fluvià.

SANT PERE PESCADOR
Vila amb una forta empremta agrícola però també amb un pes turístic molt important. A la seva platja, on sovint hi bufa el vent –tramuntana del nord i garbí del sud oest–, cada any s’hi apleguen molts practicants de surf de vela i s’hi celebra el campionat del món.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits