Seguint pel Camí Natural de la Muga arribem a Castelló d’Empúries. Aquí creuarem el riu Muga pel pont vell i seguirem cap al sud per camins agrícoles en molt bon estat (paviment de grava compactada amb algun tram asfaltat).

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Capital del comtat en l’època medieval que anava des de la divisòria d’aigües del Pirineu (l’Albera) fins al riu Ter. Era per tant la capital medieval de l’Empordà. Actualment, la vila respira aquest caràcter medieval, des del patrimoni als mercats medievals que s’hi organitzen o als productes que podem trobar en molts dels comerços del nucli històric.

En un recorregut per la ciutat no podem deixar de visitar: la Cúria Presó (1336), edifici d’estil gòtic, seu de l’oficina de turisme i on també hi ha el Museu d’Història Medieval.

Les Sitges de la Plaça Jaume I (segle XIV), antics dipòsits de cereals excavats en el subsòl.

El Call Jueu i les sinagogues nova i antiga de l’aljama, vestigis de la important població jueva durant prop de 300 anys a partir del segle XIII.

L’Ecomuseu-Farinera, museu de caràcter industrial que conserva una fàbrica de farines de finals del segle XIX.

El rentador públic, atractiva construcció del segle XIX on destaquen les columnes toscanes que s’integren a les galeries porticades que envolten el safareig.

El Portal de la Gallarda, torre rectangular del segle XIII, era la porta d’accés de llevant al recinte emmurallat i actualment és l’únic que es conserva junt amb un bon tros de muralla altmedieval. La basílica gòtica de Santa Maria (segles XIII-XV), autèntica joia del conjunt per les seves dimensions catedralícies, és un dels exemples més interessants de l’arquitectura gòtica de Catalunya.

Del Palau dels Comtes, actualment seu de l’Ajuntament, en destaca la sala gòtica.

Ja sortint de la població per seguir la nostra ruta cap al sud passarem per davant de la residència Toribi Duran, edifici eclèctic de grans dimensions, i travessarem el riu Muga per darrera vegada tot passant pel pont vell, un pont medieval de 7 ulls desiguals que data del segle XIII.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits