Tot aquest tram és planer. Discorre per camins forestals amb paviment de grava compactada en bon estat. Passat Peralada ens caldrà travessar el riu Llobregat primer i la Muga després per un passallís formigonat. Un cop travessat aquest segon curs fluvial, prendrem el Camí Natural de la Muga, una via verda que segueix el recorregut del riu fins a la seva desembocadura. En èpoques on el nivell de l’aigua és alt, pot ser difícil travessar els rius; informeu-vos-en bé a Peralada. En cas de no poder seguir la ruta marcada haurem d’aprofitar la carretera GIV-6042 entre Peralada i Vilanova de la Muga, on el camí natural torna a passar pel marge esquerre del riu.

PERALADA
Estratègicament situada sobre un Turó, la vila ha estat sempre una important cruïlla de camins i s’hi respira història per tots costats. Des del primer recinte emmurallat dels Ibers, passant per l’època medieval i fins avui en dia, s’ha convertit en un poble per perdre’s en el temps i tastar els vins i caves nascuts del territori. Fins i tot, si volem, ens podem fer un massatge en un wine spa. Vegem algun dels racons que s’hi poden trobar.

CLAUSTRE MUSEU DE SANT DOMÈNEC
Aquest monument romànic del segle XII és l’únic vestigi que resta d’un convent d’agustins del segle XI. El gran atractiu del claustre és una sèrie de capitells decorats amb escenes bíbliques i profanes. Forma part del centre cultural del mateix nom i museu de la vila, que entre d’altres acull l’oficina
de turisme.

ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ
És una construcció del segle XVIII amb restes romàniques i un campanar gòtic. A l’interior trobem el tresor de la Parròquia amb una creu processional del segle XIV, un calze renaixentista i una exposició de pessebres en miniatura dels anys 40.

CONVENT DEL CARME
Edifici gòtic que actualment és la seu del Museu del Castell. Hi destaquem el seu claustre i la seva església, que conserva un excepcional enteixinat de fusta policromada.

CASTELL-MUSEU DE PERALADA
Situat dins l’antic convent del Carme, la visita inclou la biblioteca amb més de 80.000 exemplars, l’església i el claustre, el museu del vidre i el museu del vi, amb l’antic celler. A l’estiu s’hi celebra un dels festivals de música de renom.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits