La primera secció d’aquest tram (3 km) és l’última de baixada fins a la plana empordanesa. Tot i que és suau (4% de desnivell), discorre per camins sense pavimentar on, en alguns punts, pot haver-s’hi acumulat sorra i pedres per efecte de l’escorrentia de l’aigua de pluja que dificulta el domini de la nostra roda davantera (Recomanem bici amb roda gruixuda). Un cop a la plana, els camins milloren (grava compactada) i no tenen pendents. El paisatge que travessarem en aquest tram és força variat. Alterna retalls de boscos de pins, especialment a la primera secció, amb camps de conreus molt variats (blat, blat de moro, oliveres, vinya, soja). A partir de Vilarnadal, que creix al costat d’un casal fortificat del segle XIV, pedalarem al costat de petits canals i recs. Ja hem arribat a la plana.

En algun moment de l'any, si les pluges són intenses i continuades, cal baixar de la bici per creuar la riera de Torrelles, en el canvi de TM entre Capmany i Masarac. 

Sens dubte el fruit de la vinya, el raïm, i la seva transformació posterior en vins i caves fets a la zona des de fa molts segles, és un dels que més ha marcat darrerament l’economia de la zona juntament amb el turisme. Precisament en acabar aquest tram ens cridarà l’atenció la visió d’un gran castell. Es tracta del Castell de Biart, reconstrucció actual d’un castell medieval i que acull un dels cellers de la D.O. Empordà.

D.O. EMPORDÀ
La Denominació d’Origen Empordà (D.O. Empordà) és una denominació d’origen vinícola que abasta majoritàriament terrenys de les comarques de l’Alt i Baix Empordà i que travessarem en la seva totalitat de nord a sud. La gamma de vins empordanesos és molt àmplia, tant en negres, com blancs i rosats. Destaca el vi dolç tradicional, la garnatxa de l’Empordà, elaborat segons la tècnica del vi de palla: el raïm es deixa assecar sobre la palla abans del premsat. Excel·lent per acompanyar les postres.

EL CAVA
El cava és un vi escumós de qualitat produït en una regió determinada (la regió del cava) que es caracteritza perquè la seva fermentació i criança es duen a terme en la mateixa ampolla que destapa el consumidor, el que permet obtenir de forma natural les bombolles segons el mètode tradicional. El territori del cava és dispers i dins d’aquest hi trobem els municipis de Capmany i Peralada. Aquest darrer amb una producció notable que li ha donat prestigi internacional. Quan hi arribis no deixis de tastar-ne almenys una copa!

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits