Un cop sortim de la Jonquera, per tornar- nos a escapar d’aquest brogit ens queda una curta però intensa pujada amb paviment de formigó d’1 km al 7,3% de desnivell. Després de travessar un primer tram boscós on el camí està encaixat entre parets tradicionals de pedra seca que delimiten les finques forestals i agrícoles, s’obre als nostres peus la plana de l’Empordà, a la qual hi accedirem davallant suaument per un camí sense pavimentar però en força bon estat. 3 km abans d’arribar a Capmany el camí és asfaltat, i a la sortida del poble tornem a reprendre un camí amb sauló compactat. Travessant aquests paisatges i veient les boles de granit de mida humana entre mig dels boscos, és fàcil d’entendre que algunes d’elles hagin estat manipulades pels homes des de temps ancestrals per fer monuments megalítics que utilitzaven com a tombes. Són molts els exemples que podem trobar de dòlmens molt a prop del nostre recorregut, prop dels singulars estanys de la Jonquera, que veurem al costat del nostre camí. Trobarem informació en plafons explicatius i al Centre d’Interpretació de l’Albera. Continuem la baixada i, quan veiem les primeres vinyes, és que estem arribant a Capmany.

Compte en sortir de la Jonquera, trobem un tram d'uns 120 ml força pedregós on podem relliscar. 

CAPMANY
Aquesta petita vila té una gran quantitat de cellers dedicats a la producció del vi. De fet, és la població de la D.O. Empordà amb més nombre de cellers. Val la pena que en visiteu algun. Trobareu autèntiques joies d’arquitectura tradicional, algunes en edificis mil·lenaris, farcides d’ampolles i bótes plenes de vi que esperen de manera pacient el grau just de maduració del preuat líquid que guarden.

A la vila també hi podrem trobar un curiós museu, el Museu de les Aixetes, i dins del recinte emmurallat del fort que donà origen a la població hi trobareu l’ajuntament i l’església de Santa Àgata del segle XII.

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits