Al final de la Via Verda Pays Pyrénées-Méditerranée haurem de girar a la dreta per visitar El Voló, tot aprofitant el carril bici del pont sobre el Tec. Per sortir d’El Voló haurem de prendre el mateix carril bici, per bé que aquest cop el pont ens quedarà a l’esquerra. Just al final de la via verda, i abans de travessar el pont, ens caldrà creuar la carretera i agafar un estret camí asfaltat que hi ha entre els vials per vehicles motoritzats i el riu. A partir d’aquí seguirem per camins agrícoles no gaire evidents. Ens cal estar alerta a la senyalització o al track de la ruta. Un cop arribem al costat de l’autopista, que travessarem per un pas superior, els camins que haurem de seguir ja són tots asfaltats. A partir d’aquí la ruta discorre entremig de conreus de fruita i de vinya, tot contemplant des de la plana tranquil·la els relleus pròxims dels Pirineus fronterers.


SANT MARTÍ DE FENOLLAR (A la recerca dels camins històrics)
Abans d’iniciar la pujada es recomanable que fem un petit desviament fins a Sant Martí de Fenollar per visitar la seva església d’origen preromànic. Són notables les restes de les pintures murals que es conserven a les parets i a la volta de la capçalera, d’un gran vigor expressiu, vivacitat i riquesa de colors, probablement obra del segle XII.


Precisament al costat d’aquesta capella és on s’han portat a terme, dins el projecte Enllaç, les excavacions per fer aflorar la Via Domitia i recollir una valuosa informació sobre el traçat d’aquesta important via romana, la primera construïda a la Gàl·lia que connectava els Alps amb els Pirineus.


MORELLÀS
Preludi del paisatge que ens acompanyarà durant el proper tram, a Morellàs podrem visitar el Museu del Suro. Ubicat a l’edifici del sindicat d’iniciatives, en aquest museu trobarem els elements més característics de la indústria surotapera que va acompanyar aquesta vila al llarg del segle XX.
 

Track del recorregut Descarregar el track
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits