Top 10 Gastronomia Enoturisme
La Costa Vermella. Inspiració d’artistes- Argelers - El Voló

En sortir de l’estació d’Argelès-sur-Mer aneu cap a la vostra dreta en el sentit de la circulació per l’Av. de la Gare i la Rue Marivaux fins a la Route de Colliure (D-114) (200m). Gireu a l’esquerra i seguiu la D-114 fins a trobar la indicació de St. André i le Boulou (800 m). Gireu a l’esquerra per aquesta carretera (D-618) i arribareu a la rotonda de sortida d’Argelès (800 m). En aquesta rotonda s’inicia la Via verda (asfaltada) Pays Pyrénées-Méditerranée al costat de la via del tren. Seguint aquesta via asfaltada arribarem a El Voló, inici de la ruta Pirinexus.

ARGELERS
Població eminentment turística, capital europea del càmping, està situada al límit sud de la plana del Rosselló, els seus 7 km de platja xoquen literalment amb l’extrem oriental del massís de l’Albera al mediterrani, en un indret anomenat el Racó (paraula catalana).

COTLLIURE
Un dels principals atractius d’aquesta zona és el Castell Reial de Cotlliure (673 dC). La població, molt pintoresca, ha estat lloc d’inspiració de molts artistes de fama mundial. Pintors com Matisse, Deiran, Gris, Braque, Picasso, Dufy i Dalí han retratat els seus racons, mentre que poetes com Antonio Machado o novel·listes com Patrick O’Brian hi estan enterrats.

SANT ANDREU DE SUREDA
Tot just a la nostra esquerra, a 4 km d’Argelers, trobem Sant Andreu de Sureda. Hi destaca l’església romànica del que havia estat un monestir benedictí fundat l’any 800.

SANT GENÍS DE FONTANES
Situat a mig camí entre Argelers i el Voló, creix al voltant d’un altre monestir benedictí de la mateixa època (800 dC). A banda de l’església, on destaca la llinda similar a la de Sant Andreu de Sureda, hi podem visitar el claustre de marbre policromat, construït el 1270 i reconstruït amb les peces originals després de nombrosos esforços per recuperar-les.
ETAPA 1 · EL VOLÓ - MORELLÀS I LES ILLES · A la recerca dels camins històrics
Tancar i tornar al mapa
Punt de trobada
2013 © Pirinexus. Tots els drets reservats C/ Emili Grahit 13, 9-B · 17002 Girona · T 972 48 69 50 info@pirinexus.cat | Avís legal | Cookies | Política de privacitat | Mapa web | Crèdits